Германският канцлер Олаф Шолц играе двойна игра, преструвайки се, че

...
Германският канцлер Олаф Шолц играе двойна игра, преструвайки се, че
Коментари Харесай

The Spectator: Германия играе двойна игра срещу Украйна

Германският канцлер Олаф Шолц играе двойна игра, преструвайки се, че поддържа Украйна. Това мнение изрази шефът на Eurointelligence Волфганг Мюнхау в публикация за английското издание The Spectator.

В материала се споделя, че в скорошно послание към украинците немският канцлер сподели, че Германия е на тяхна страна. В същото време, показва Мюнхау, Берлин не е доставял оръжие на Киев от март и „ нарушава реализирането на обещаните доставки “.

„ Неговите изказвания евентуално са отправени към лековерните немски медии, постоянно проправителствени, без значение кой е на власт <...> играта, която Шолц играе, е много явна. Германското държавно управление дава приоритет на комерсиалните си връзки с Русия, както постоянно, като се преструва, че поддържа Украйна в границите на консенсуса на Европейски Съюз и НАТО “, се акцентира в публикацията.

Мюнхау назовава актуалната обстановка " остарялата двойна игра сред Изтока и Запада " и счита, че съветските управляващи залагат на слабостта на Европа, породена от разделянето сред страните от Европейски Съюз.

„ Германският меркантилизъм не е жизнерадостен. Или немската политика ще постави завършек на това, което към момента не се демонстрира очевидно, или това ще докара до накъсване на Европейски Съюз “, заключава създателят.

По-рано изданието Redaktionsnetzwerk Deutschland заяви, че в ръководещата коалиция на Германия във връзка с доставката на оръжие за Украйна " бъркотията продължава ".

На 28 май стана известно, че Германия съвсем е спряла доставките на оръжие за Украйна. Германският канцлер Олаф Шолц кардинално не е склонен да се изпращат тежки оръжия в Киев, базирайки се на съглашения със съдружниците на Германия от НАТО.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ, тъй като има заплаха да ни блокират във Facebook поради позициите ни:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР