Германският канцлер Олаф Шолц е против евентуална забрана да се

...
Германският канцлер Олаф Шолц е против евентуална забрана да се
Коментари Харесай

Германският канцлер: Това не е война на руския народ, а войната на Путин


Германският канцлер Олаф Шолц е срещу възможна възбрана да се издават туристически визи на съветски жители за Европейски Съюз. " Това не е война на съветския народ, а войната на Путин “, споделя Шолц по време на среща в Осло.

За разлика от, редица държавни ръководители от Северна Европа молят за сходна възбрана – да вземем за пример министър-председателката на Финландия Сана Марин. „ Руските жители не са тези, които започнаха, само че би трябвало да сме наясно, че те поддържат тази война “, сподели Марин по време на среща на върха на страните от Северна Европа в Осло.
Редакцията предлага
В нея участваха също министър-председателите на Дания, Исландия, Норвегия и Швеция, както и канцлерът на Германия.

Докато Русия продължава да убива хора

„ Не считам, че е вярно съветските туристи да имат право да пътуват из страните от Шенген, с цел да преглеждат забележителности, до момента в който “, сподели Сана Марин. Тази позиция бе поддръжка от датската министър-председателка Мете Фредериксен.

Шведската министър-председателка Магдалена Андершон съобщи, че е нужна единна позиция на европейците по въпроса, само че не изрече мнение по противоречивата тематика, също както и министър председателят на Йонас Гар Стьоре.

Германският канцлер Шолц отхвърли да одобри настояванията за възбрана на туристическите визи за съветски жители и обърна внимание на обстоятелството, че опция да напущат Русия би трябвало да имат и хората, които бягат от Путин. „ Всички решения, които взимаме, не би трябвало да усложняват живота на тези, които търсят независимост и желаят да изоставен страната, с цел да се спасят от диктатурата в Русия. Това не е война на съветския народ, а войната на Путин “, сподели канцлерът Шолц.

Туристическите визи не са наранени от глобите

До момента са въведени забрани за пътувания в Европейски Съюз, които се отнасят до управителни фигури от политиката и стопанската система на Русия. Те не важат за туристите. Финландия, Естония и Литва упорстват за възбрана и на туристическите визи за руснаци. Полша също поддържа тези претенции.
Източник: dw.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР