Германският канцлер Олаф Шолц е призовал днес руския президент Владимир

...
Германският канцлер Олаф Шолц е призовал днес руския президент Владимир
Коментари Харесай

Шолц е призовал Путин да намери дипломатическо решение на конфликта в Украйна


Германският канцлер Олаф Шолц е призовал през днешния ден съветския президент Владимир Путин да откри дипломатическо решение на спора в Украйна колкото се може по-скоро, " в това число посредством евакуиране на съветските войски " от прилежащата страна, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на неговия представител.

" Канцлерът осъди в частност съветските въздушни удари по цивилната инфраструктура в Украйна и акцентира решителността на Германия да поддържа Украйна в обезпечаването на нейните отбранителни качества против съветската експанзия ", добави представителят на Шолц.

Руският президент е защитил ракетните удари по цели в Украйна, като ги нарекъл " насилствена и неизбежна ответна реакция на провокативните офанзиви на Киев против гражданската инфраструктура на Русия, в това число Кримския мост и енергийни обекти ", заяви Кремъл.

Путин е изискал Русия би трябвало да вземе присъединяване в следствието на против газопроводите " Северен поток " в Балтийско море, споделил още той на Шолц.

Според известие на Кремъл Владимир Путин е обърнал внимание на " деструктивната линия на западните страни, в това число Германия, които напомпват киевския режим с оръжия и образоват украинските въоръжени сили ". " Всичко това, както и цялостната политическа и финансова поддръжка за Украйна, води до обстоятелството, че Киев напълно отхвърля концепцията за каквито и да било договаряния ", е декларирал Путин.

Разговорът сред двамата водачи по телефона е траял един час и те са се споразумели да продължат да поддържат връзка. Путин и Шолц се чуха за последно по телефона на 13 септември.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР