Германският канцлер Олаф Шолц днес заяви, че би било възможно

...
Германският канцлер Олаф Шолц днес заяви, че би било възможно
Коментари Харесай

Русия може да възобнови бизнеса си с Германия, ако спре войната


Германският канцлер Олаф Шолц през днешния ден съобщи, че би било допустимо възобновяване на икономическото съдействие сред Германия и Русия, в случай че Кремъл приключи войната си в Украйна, съобщи Ройтерс.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 8552
Шолц е казвал в предходни речи, че Западът няма да анулира глобите, наложени на Русия в отговор на нахлуването й в Украйна, до момента в който Москва не изтегли войските си от Украйна и не реализира спокойно съглашение с Киев, предава Българска телеграфна агенция.

" В момента връзките, които поддържаме, се свиват, понижават, понижават “, сподели той пред Германския комитет за източноевропейски стопански връзки, имайки поради западните наказания против Русия, които потискат двустранната търговия и вложенията.

" Но една Русия, която приключва войната, би трябвало да получи късмет за възобновяване на икономическото съдействие ", сподели Шолц. " Но не в този момент е моментът това да стане. "

Германският канцлер увери Украйна след видеоконференция с останалите водачи и украинския президент Володимир Зеленски, че страните от Г-7 не престават да я поддържат в битката й против Русия, добави ДПА.

Украйна ще бъде подкрепяна " до момента в който е належащо ", сподели Шолц, а икономическият напън върху Русия ще бъде поддържан висок.

Същевременно Шолц направи равносметка на немското председателство на Г-7 през годината, която е към своя край. Руското нахлуване против прилежащата страна в края на февруари изискваше съдбоносен и мощен отговор от страна на съдружниците, на първо място на Г-7, сподели той.

" Успяхме да дадем този корав отговор. Икономически най-силните демокрации в света се сближиха още повече, в сравнение с към този момент бяха ", сподели Шолц.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР