Германският канцлер Олаф Шолц днес е дал положителна проба за

...
Германският канцлер Олаф Шолц днес е дал положителна проба за
Коментари Харесай

Германският канцлер Олаф Шолц е с коронавирус

Германският канцлер Олаф Шолц през днешния ден е дал позитивна проба за ковид, заяви неговият представител Щефан Хебещрайт, представен от  ДПА.

64-годишният Шолц е показал признаци на лека простуда и незабавно се е изолирал, откакто научил резултата си за Коронавирус. Той е отменил присъединяване си във всички събития през тази седмица, напомня ТАСС. В момента канцлерът е в Берлин.

Миналата седмица канцлерът взе присъединяване в Общия спор на 77-та сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации в Ню Йорк, а през вчерашния ден се завърна от пътешестване в страните от Залива. Той посети Саудитска Арабия, Обединените арабски емирства и Катар. Основната тематика на договарянията беше обезпечаването на газови доставки за Германия.

Германия и Обединените арабски емирства (ОАЕ) подписаха вчера съглашение, което планува арабската страна да достави през 2022 година и 2023 година на Берлин полутечен природен газ и дизел. Шолц се срещна с президента на ОАЕ Мохамед бин Зайед Ал Нахаян, който също участва на подписването и " приветства " съглашението за енергийна сигурност, прибавя WAM.

Официалният документ предвижда експорт на полутечен природен газ за Германия (ВПГ) в края на 2022 година, а по-късно доставки на спомагателни количества през 2023 година

Осведомителната организация WAM оповестява за директна доставка на дизел този месец и за съглашение за доставка на 250 000 тона дизел месечно през 2023 година

Съгласно съглашението ОАЕ ще обезпечат " товар ВПГ, който ще бъде доставен в края на 2022 година и употребен за стартирането в употреба на немския плаващ терминал за ВПГ в пристанището на Северно море Брунсбютел.

Държавната петролна компания на ОАЕ АДНОК (ADNOC) реализира първата си директна доставка на дизел за Германия този месец и " ще обезпечи до 250 000 тона дизел месечно през 2023 година ", съгласно същия източник.

От Саудитска Арабия немският водач стартира обиколката в страни от Залива с вяра да подписа нови енергийни покупко-продажби, които да заменят съветските доставки и да облекчат енергийната рецесия, провокирана от войната в Украйна. В Абу Даби Шолц акцентира, че е доста значимо да не се разчита на един енергиен снабдител, а на допустимо най-вече. Зависимостта от един снабдител " сигурно няма да се случи още веднъж ", сподели федералният канцлер, представен от ДПА.

ОАЕ разполагат със седмия по величина ресурс от природен газ в света.

По време на визитата си канцлерът засади дърво в мангров парк и по този метод алегорично отдели внимание и на околната среда, заяви Асошиейтед прес. По-късно Шолц отпътува за Катар, богата на газ страна, за срещи с емира Тамим бин Хамад Ал Тани.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР