Германският канцлер Олаф Шолц бе приет на частна аудиенция от

...
Германският канцлер Олаф Шолц бе приет на частна аудиенция от
Коментари Харесай

Германският канцлер Олаф Шолц бе приет на частна аудиенция от папа Франциск

Германският канцлер Олаф Шолц бе признат на частна визита от папа Франциск във Ватикана, първа сходна среща сред двамата, съобщи ДПА.

87-годишният глава на Католическата черква посрещна Шолц в Апостолическия замък. Това беше първата по-продължителна среща сред двамата водачи.
 
 шолц ватикана Българска телеграфна агенция

 шолц ватикана Българска телеграфна агенция

Миналата година канцлерът и светият отец  се срещнаха на погребението на предшественика на Франциск, някогашния папа Бенедикт XVI, който е роден в Южна Германия и е през огромна част от живота си е бил духовник, теолог и архиепископ там.

Шолц дойде през вчерашния ден в Рим на двудневно посещаване и се срещна с италианския президент Серджо Матарела. Канцлерът обаче, няма да се срещне с италианската министър-председателка Джорджия Мелони, която сега е на посещаване в Съединени американски щати.

В следобедните часове Шолц възнамерява да участва в Рим на конгреса на Партията на европейските социалисти (ПЕС) където би трябвало да бъде определен водещият претендент на групата за идните избори за Европейски парламент през юни.

Единственият претендент за поста е еврокомисарят по заетостта Никола Шмит от Люксембург.

Всеки миг е значим! Последвайте ни в  и , с цел да сте в крайник с тематиките на деня
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР