Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите между Европейския съюз

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преговорите между Европейския съюз
Коментари Харесай

Меркел: Преговорите за митнически съюз на ЕС с Турция не могат да продължат

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че договарянията сред Европейския съюз и Турция за основаване на митнически съюз не могат да бъдат продължени. Това сподели тя по време на предизборно изявление във видеосайта YouTube с млади немски блогъри.
„ Във всеки случай към сегашния миг ние няма да разширяваме митническия съюз с Турция. Не може и дума да става за задълбочаване “, сподели тя.
През юли немският външен министър и вицепремиер Зигмар Габриел също акцентира, че счита за невероятно продължаването на договарянията сред Европейски Съюз и Турция за основаването на митнически съюз в актуалната обстановка.
По време на изявлението Меркел също по този начин разкри, че има желание в възможното си последващо държавно управление да назначи еднакъв брой мъже и дами министри. Въпреки това тя отхвърли да разяснява вероятни съдружни сътрудници на своя закостенял блок на Християндемократическия съюз и Християнсоциалния съюз (ХДС/ХСС).
Канцлерът също по този начин уточни, че ще продължи с използването на портфолиото за екологични електрически коли. По думите й нейният представител кара такава кола, само че самата тя не може, защото никой производител към момента не е изработил брониран електромобил.
Меркел също по този начин отхвърли опцията за започване на Трета международна война поради напрежението на Корейския полуостров. Според нея „ ние можем да избегнем сходен сюжет “. Говорейки за КНДР и американския президент Доналд Тръмп, тя съобщи, че „ би трябвало да бъдем доста деликатни с езика “.
„ Думите могат да бъдат предвестител на ескалация, която по някакъв метод може да докара до принуждение “, уточни Меркел.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР