Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преди година е била

...
Германският канцлер Ангела Меркел заяви, че преди година е била
Коментари Харесай

Европа вече не може да разчита на САЩ да налагат ред по света, каза Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел съобщи, че преди година е била права в думите си, че Европа към този момент не може да разчита на Съединени американски щати да постановат ред в света, съобщи " Ройтерс ".

" Не можем да разчитаме на суперсилата на Съединени американски щати ", акцентира Меркел по време на годишната си лятна конференция в Берлин. Според нея при президентството на Доналд Тръмп трансатлантическите връзки са се оказали " под мощен напън ".

Тя приветства поканата на президента на Съединени американски щати към съветския му сътрудник Владимир Путин за среща във Вашингтон през есента. " Мисля, че би трябвало да стане естествена процедура президентите на Русия и на Съединени американски щати да се срещат ", означи Меркел.

За трансатлантическите връзки тя разяснява, че историята е посочила, че Европа и Съединени американски щати са влизали в несъгласия доста пъти, " само че постоянно си коства да се вземат решение тези спорове ". Отношенията на Германия със Съединени американски щати са от основно значение, уточни Меркел, откакто Тръмп предходната седмица упрекна Берлин, че е пленник на Русия поради енергийната си взаимозависимост.

Запитана за работните си връзки с Тръмп, Меркел сподели: " Може да се каже, че полезностите - нормалната рамка на нашите връзки, сега са под мощен напън ". " Запазването на работни трансатлантически връзки, обаче, в това число и с президента на Съединени американски щати, е от основно значение за нас и аз ще продължа да се грижа за това ", добави канцлерът.

Запазването на единството на Европа ще бъде задача " от изключително значение през идните години ", сподели още Меркел, представена от ДПА и Българска телеграфна агенция.

Тя даде обещание да изкара цялостния си мандат до края на 2021 година макар вътрешните раздори в ръководещата коалиция във връзка политиката за мигрантите. Попитана дали е мислила за оставка, канцлерът отговори: " Не. Не. Ако съм по средата на значима полемика, би трябвало да съсредоточа напъните си в нея ".

По думите й разногласието в нейния закостенял съюз за миграцията е бил нужен. Тя обаче предизвести, че политиците би трябвало да внимават по какъв начин се показват. " Езикът е израз на мислите и човек би трябвало да бъде доста деликатен ", акцентира Меркел, като добави, че " помиряването в обществото може да се реализира единствено като се приказва за другите отзиви. Стилът на полемиката обаче би трябвало да се усъвършенства ".

Правителството на Меркел бе на ръба да се разпадне поради острите претенции на нейните баварски съдружници за стягане на миграционната политика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР