Германският канцлер Ангела Меркел зае страната на противниците на връщането

...
Германският канцлер Ангела Меркел зае страната на противниците на връщането
Коментари Харесай

Меркел не иска връщането на редовната военна служба в Бундесвера

Германският канцлер Ангела Меркел зае страната на съперниците на връщането на постоянната военна работа. Това съобщи тя в ефира на телевизионния канал АРД, заяви ТАСС.
" Не бих желала да връщам постоянната военна работа ", споделя тя. По нейните думи „ условията към военнослужещите в този момент са напълно разнообразни ", което значи, че през днешния ден не е належащ и подобен апел, съобщи БГНЕС.
Засега няма да бъдат предприемани каквито и да било политически начинания или съответни стъпки за връщане на наложителната военна работа в Германия.
Темата бе повдигната в края на юли от християн-демократите, провокирали социална полемика. Социал-демократите, които също влизат в държавното управление, незабавно обявиха, че е по-добре да се предизвикват доброволните инициативи на младежите, вместо да се връща наложителната работа.
Генералният секретар на ХДС Анегрет Крамп-Каренбауер по-късно предложи към военна работа да бъдат привличани и бежанците, с цел да се интегрират по-добре в обществото.
Задължителната военна работа е въведена в Германия през 1957 година по самодейност на канцлера Конрад Аденауер, от същата година е и опцията за различна доброволческа работа. Задължителната военна работа бе отстранена в Германия на 1 юли 2011 година
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР