Германският канцлер Ангела Меркел за първи път от 11 г.

...
Германският канцлер Ангела Меркел за първи път от 11 г.
Коментари Харесай

Форбс изключи Ангела Меркел от класацията си за 100-те най-влиятелни жени |

Германският канцлер Ангела Меркел за първи път от 11 година отстъпи лидерското място в листата на 100-те най-влиятелни дами в света, формиран от сътрудници на американското списание " Форбс ". Тя даже не е включена в класацията.

Първо място тази година заема Макензи Скот, която е някогашна брачна половинка на ръководителя на американската корпорация " Амазон " Джеф Безос. Списанието, представено от Българска телеграфна агенция, оповестява, че приносът й към благотворителността се прави оценка на повече от 8,5 милиарда $. При това организациите с идеална цел, на които Скот подарява средства, имат цялостен надзор над това по какъв начин да употребяват тези дарения.

Второ място в листата заема вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис. Тя е първата жена и първият афроамериканец, заемащ американския вицепрезидентски пост.

Трета е шефът на Европейската централна банка Кристин Лагард, която до 2019 година оглавяваше Международния валутен фонд. Тя е първата жена, която е заемала тези постове.

През тази година измежду 100-те най-влиятелни дами в света попадат и председателката на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, председателката на Камарата на представителите на американския Конгрес Нанси Пелоси, ръководителката на Международния валутен фонд Кристалина Георгиева, която заема 22 място, и кралицата на Англия Елизабет Втора, а също и тенисистката Серена Уилямс и певиците Бионсе и Тейлър Суифт.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР