Германският канцлер Ангела Меркел смята, че ЕС може да се

...
Германският канцлер Ангела Меркел смята, че ЕС може да се
Коментари Харесай

Меркел не изключва промени в европейските договори след Брекзит

Германският канцлер Ангела Меркел счита, че Европейски Съюз може да се наложи да промени договорите , с цел да усили конкурентоспособността след Брекзит. Тя разгласи това в понеделник в Берлин след договаряния с австрийския си сътрудник Себастиан Курц, оповестява ТАСС.

" Мога да си показва, че при нужда ще бъдат нужни промени в договорите. В резултат на отдръпването на Англия от Европейския съюз би трябвало да повишим конкурентоспособността си... Трябва да действаме по-бързо ", съобщи канцлерът.

" Ако за това е належащо да променим контракта, тогава съм подготвена за това ", добави Меркел и изясни, че " това не е самоцел ".
 Барние: 9 кръга договаряния с Лондон, само че 10 месеца няма да стигнат
Барние: 9 кръга договаряния с Лондон, само че 10 месеца няма да стигнат

Барние разкри, че двете страни възнамеряват да проведат 9 кръга договаряния до октомври

Германия и Австрия са спорни по отношение на проектите за нов налог върху финансовите транзакции , което повдига повече въпроси за възможностите таксата да стане действителност след години диалози, оповестява АП.

Двете страни са измежду 10 други в Европейския съюз, които работят върху налог за финансовите транзакции . Германският финансов министър Олаф Шолц предложи налог от 0,2% от покупки на акции и желае да употребява постъпленията, с цел да подкрепи пенсиите на нископлатените.

" Ние сме за налога върху финансовите транзакции като налог върху спекулантите, както беше планувано в началото ", разяснява австрийският канцлер Себастиан Курц. " Но актуалното предложение на финансовия министър Шолц е това, което отхвърляме. "

Меркел съобщи, че Германия съжалява за австрийската позиция , като означи, че въпреки мнозина да поддържат налога върху финансовите транзакции, определянето се оказва мъчно.
 Борис Джонсън: Ние сме пред Европейски Съюз по доста въпроси и няма да приемем всичките им правила
Борис Джонсън: Ние сме пред Европейски Съюз по доста въпроси и няма да приемем всичките им правила

Англия има най-високата минимална заплата като се изключи три страни членки на ЕС
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР