Германският канцлер Ангела Меркел ще участва за последен път в

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще участва за последен път в
Коментари Харесай

Европейският съвет ще заседава за последен път с участието на Ангела Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел ще взе участие за финален път в съвещание на Европейския съвет - през днешния ден и на следващия ден в Брюксел. Това потвърдиха чиновници на Европейски Съюз, заети с подготовката на октомврийската среща на европейските държавни и държавни ръководители. Те означиха, че Меркел е участвала на 107 съвещания на Европейския съвет през последните 16 години, в които бе отпред на държавното управление на Германия.

Европейският съвет ще разиска довечера въпроса с върховенството на закона, в сянката на разногласието сред Европейската комисия и полските управляващи за превеса на европейското над националното законодателство. Държавите от Европейски Съюз нямат идентична оценка по въпроси като законността, историята, отношението към институциите, означи европейски посланик, поискал да не бъде назоваван.

Той добави, представен от Българска телеграфна агенция, че Европейският съвет няма да одобри през днешния ден решения по въпроса с Полша.

Заседанието довечера ще обхване също тематиките за битката с пандемията и високите цени на силата. Предвижда се диалогът да засегне битката с дезинформацията против имунизациите срещу новото заболяване и потребността от увещание на колебаещите се, че имунизациите са безвредни.

Участниците ще оценят предложенията на Европейска комисия за подкрепяне на по-бедните семейства и дребните компании да покрият енергийните сметки до пролетта, когато се чака цените да се намалят. Предвижда се на съвещанието да бъде изразена спомагателна поддръжка за развиването на възобновимата сила.

Утре Европейският съвет ще разиска въпроса за миграцията и опазването на външните граници на Европейски Съюз, както и цифровия преход.

На двудневното съвещание България ще бъде представлявана от президента Румен Радев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР