Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Вашингтон, за да уреди

...
Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Вашингтон, за да уреди
Коментари Харесай

Меркел ще се опита да уреди спора за изпълнението на Северен поток 2

Германският канцлер Ангела Меркел ще посети Вашингтон, за да уреди разногласието за осъществяването на плана , осведоми ТАСС. Според източници, точната дата към момента не е избрана, само че се чака визитата да се реализира през юли или август . Преговорите ще обгръщат необятен кръг от тематики, само че се отбелязва, че главното внимание ще бъде ориентирано към разискването на " Северен поток 2 ". Германските управляващи показаха редица оферти, които да оказват помощ за разрешаване на спора по тръбопровода. Според изданието, след процедури за преразглеждане и утвърждение, тези материали ще бъдат в основата на договарянията сред американския президент Джо Байдън и Меркел.
Това пътешестване ще означи първото посещаване на канцлера в столицата на Съединени американски щати след успеха на Байдън на президентските избори. Вашингтон намерено се опълчва на строителството на газопровода " Северен поток 2 " и поставя дейни старания, ориентирани към блокиране на този план, най-вече за да се нанесат удари по ползите на Москва и да се поддържа Украйна като страна, през която съветският природен газ минава към Европа.
 Съветниците на Байдън и Меркел разискали Северен поток 2 Съветниците на Байдън и Меркел разискали " Северен поток 2 "
На среща на съветниците на немския канцлер Меркел и американския президент Байдън, Вашингтон още веднъж изрази угриженост по отношение на риско...
Освен това, доста специалисти показват, че Съединени американски щати се пробват да прокарат доставките на своя полутечен природен газ за европейския пазар, който е доста по-скъп от съветския водопровод . Законодателството, признато в Съединени американски щати през последните няколко години, планува опцията за използване на едностранни ограничаващи ограничения против компании, участващи в плана „ Северен поток 2 “. Последното включва построяването на две линии на газопровода с общ потенциал 55 милиарда кубически метра газ годишно от съветското крайбрежие през Балтийско море до Германия. Пропускателната дарба на всяка от двете линии е 27,5 милиарда кубически метра на година. Новият газопровод ще удвои потенциала на първия северен поток, чийто маршрут ще бъде значително още един.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР