Германският канцлер Ангела Меркел призова днес американския президент Доналд Тръмп

...
Германският канцлер Ангела Меркел призова днес американския президент Доналд Тръмп
Коментари Харесай

Меркел с призив към Тръмп

Германският канцлер Ангела Меркел прикани през днешния ден американския президент Доналд Тръмп да не се поддава на изкушението да унищожи многостранния метод и по-специално Организация на обединените нации, съобщи Агенция Франс Прес.

"Организацията на обединените народи бе учредена върху руините на Втората международна война и явно надалеч не е съвършена. Но да бъде унищожено нещо, без да бъде основано нещо ново, е извънредно рисково и това може да унищожи настоящия ред, който подсигурява мира, по-бързо, в сравнение с си мислим ", сподели Меркел на предизборна среща на Християнсоциалния съюз, обичайния баварски сътрудник на нейните християндемократи, преди районните избори в южната немска провинция на 14 октомври.

Германският канцлер акцентира, че многостранният метод е пътят, който би трябвало да бъде следван. "Сегашният американски президент споделя, че мултилатерализмът не е отговорът на проблемите, и за разлика от мен счита, че има единствено обстановки с един печеливш ", означи Меркел. Тя предизвести, че това слага под въпрос действието на многостранните системи, на Организация на обединените нации. Във вторник в речта си на годишната сесия на Общото заседание на Организация на обединените нации Тръмп възхвали "суверенитета " и разкритикува "идеологията на глобализацията ", напомня Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР