Германският канцлер Ангела Меркел предупреди днес ЕС да се готви

...
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди днес ЕС да се готви
Коментари Харесай

Меркел: ЕС да се готви за най-лошото развитие в преговорите с Лондон

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести през днешния ден Европейски Съюз да се готви за " най-лошото " развиване в договарянията с Англия за бъдещите връзки. Тя насочи това предизвестие на взаимна конференция с ръководителя на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен, отдадена на почналото от през вчерашния ден немско председателство на Съвета на Европейски Съюз.

По-рано през днешния ден основният европейски договарящ Мишел Барние заяви, че към този момент няма прогрес след следващия кръг от срещи с английската страна. Германия желае реализиране на задоволително решение, само че би трябвало да бъдем подготвени за най-лошото развиване, съобщи Меркел във връзка опцията договарянията да се провалят. Искаме съглашение с Лондон, само че не непременно, още сме надалеч от доближаване на вижданията, посочи Фон дер Лайен.

По думите на Меркел превъзмогването на последствията от пандемията е измежду най-важните задания на немското председателство. Тя добави в отговор на въпрос, че Берлин е удовлетворен от желанието на Европейска комисия да показва отчети за положението на върховенството на закона във всички страни от Европейски Съюз. В интерес на всички е отпущането на европейски средства да бъде обвързано със законността, добави Фон дер Лайен.

Председателят на Европейска комисия изрази очакване този въпрос да бъде обиден в идните в Брюксел в средата на месеца договаряния по бъдещия европейски бюджет. Това не е мярка, ориентирана към някого, а в общ интерес, и по тази причина би трябвало да бъде съставка от предлагането за бюджета, добави тя. Фон дер Лайен изрази очакване цялостната рамка на бюджета да не бъде променяна при договарянията и настоя за бързи решения до края на годината от ръководителите на страните в Европейски Съюз, от Европейския парламент и от националните парламенти.

Всеки загубен ден до намирането на решение за бюджета води до загуба на работни места и намаляване на стопанската система. Има потребност страните от Европейски Съюз да не гледат единствено тесните си ползи, съобщи ръководителят на Европейска комисия.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР