Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че ще разговаря с европейските

...
Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че ще разговаря с европейските
Коментари Харесай

Евросъюзът трябва да спре преговорите с Турция, обяви Меркел

Германският канцлер Ангела Меркел предизвести, че ще беседва с европейските си сътрудници за опцията за преустановяване или дефинитивно привършване на договарянията за присъединение на Турция, съобщи " Ройтерс ".

Меркел, която даде обещание да разиска концепцията на среща на върха на Европейския съюз през октомври, към този момент загатна за желанието си по време на предизборния спор с главния си противник, социалдемократа Мартин Шулц, в неделя. Тогава тя сподели, че Турция не трябва да става член на съюза.

Пред долната камара на немския парламент тя изясни, че " Турция доста бързо се отдалечава от пътя на върховенството на закона " и че Берлин ще направи " всичко допустимо ", с цел да издейства освобождението на немските жители, арестувани от управляващите в Анкара по обвинявания за връзки с терористична активност.

" Ние също по този начин - и ще предложа това да се случи на срещата на Европейски Съюз през октомври - ще обсъдим бъдещите връзки с Турция... Ще упорствам за решителна позиция. Но би трябвало да се координираме и да работим с сътрудниците си, " сподели тя и добави, че би навредило на съюза, в случай че президентът Реджеп Тайип Ердоган стане очевидец на спор сред страните членки по въпроса. " Това доста би отслабило позициите на Европа. "
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР