Германският канцлер Ангела Меркел получи токсично посрещане в Индия в

...
Германският канцлер Ангела Меркел получи токсично посрещане в Индия в
Коментари Харесай

Ню Делхи посрещна Ангела Меркел с опасно токсичен въздух

Германският канцлер Ангела Меркел получи токсично посрещане в Индия в петък, до момента в който министър председателят Нарендра Моди я приемаше с боен церемониал в Ню Делхи при мощно нечист въздух. Съветите на медици и здравни специалисти към 20-те милиона поданици на задушаващия се мегаполис,да носят маски заради замърсяването на въздуха бяха подценени. На този декор Меркел и Моди направиха обзор на почетната стража в президентския замък, само че без маски.

Германският канцлер изслуша седнала националните химни поради личните си здравословни проблеми.

Индийската държавна организация за наблюдаване дефинира в петък въздуха в индийската столица като доста неприятен,вреден коктейл от промишлени и автомобилни излъчвания.

Нивата на прахови частици, по-малки от 2,5 микрона, толкоз дребни, че могат да навлязат в кръвообращението, са били 19 пъти над максимума на Световната здравна организация, сочи уебсайтът на американското посолство.

В Индия се намират 14 от 15-те най-замърсени градове в света, сочат данни на Организация на обединените нации. Според едно изследване смогът убива милион индийци прибързано всяка година.-->

Меркел дойде късно в четвъртък за пети кръг от междуправителствени диалози, фокусирани върху дигитализацията, стопанската система и търговията, както и развиването и устойчивостта.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР