Германският канцлер Ангела Меркел планира да поеме контрола от федералните

...
Германският канцлер Ангела Меркел планира да поеме контрола от федералните
Коментари Харесай

Меркел иска контрола над федералните региони и да наложи коронавирус ограничения

Германският канцлер Ангела Меркел възнамерява да поеме контрола от федералните провинции , с цел да наложи ограничавания върху районите, регистриращи огромен брой нови коронавирусни инфекции , заяви държавен източник в петък, представен от " Ройтерс ".

" Федералното държавно управление възнамерява да показа законопроекти през идната седмица, в тясна съгласуваност с районите, което включва обвързваща и всеобхватна спешна спирачка за области с периодичност от 100 и повече ".

При равнище на зараза под 100 на 100 000 души в продължение на седем дни, районите ще запазят надзор върху ограниченията за закъснение на разпространяването на вируса.

Германия се бори да се оправи с трета вълна на пандемията и Меркел, и няколко районни водачи приканиха за малко, внезапно блокиране , до момента в който страната се пробва да имунизира повече хора.
 Германия даде обещание да ваксинира 20% от популацията до началото на май
Германия даде обещание да ваксинира 20% от популацията до началото на май

На Германия й е лишило 3 месеца да имунизира 10% от популацията си

Броят на доказаните случаи на ковид се е нараснал с 25 464 , което е 3576 повече от седмица по-рано, а 7-дневната периодичност е 110,4, демонстрират данни на Института Робърт Кох - RKI за инфекциозни болести в петък.

Но RKI предизвести, че цифрите може да са такива дългия уикенд за Великден , добавяйки, че се чакат благонадежден брой на случаите към средата на идната седмица.

Срещата на канцлера Меркел и водачите на 16 немски провинции , планувана за понеделник, на която те трябваше да обсъдят удължение на рестриктивните мерки на Коронавирус, е анулирана , съобщи държавният източник пред " Ройтерс ".

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан предизвести в петък, че са нужни национални ограничения , с цел да се преодолее допустимо най-бързо актуалната вълна от коронавирусни инфекции.

Той сподели пред публицисти, че сега в Германия има близо 4500 пациенти в реанимация , добавяйки: " Ако това продължи, това ще бъде прекалено много за нашата здравна система. "

Шпан съобщи, че обществените контакти би трябвало да се контролират от вечерен час, в случай че е належащо . " Не можем да чакаме, до момента в който клиниките се претоварят. Следователно третата вълна би трябвало да бъде прекратена допустимо най-скоро ".

Според министъра обстановката в Германия към момента е напрегната, имунизацията към момента не е задоволително бърза и акцентира, че ползата към трите налични ваксини в Германия е огромен и ще дават имунизацията AstraZeneca на Бундестага.
 МВФ: Германската стопанска система към този момент не се оправя с пандемията
МВФ: Германската стопанска система към този момент не се оправя с пандемията

Заради недоброто политическо ръководство на рецесията...
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР