Германският канцлер Ангела Меркел отстъпи пред искането на своя вътрешен

...
Германският канцлер Ангела Меркел отстъпи пред искането на своя вътрешен
Коментари Харесай

Какви центрове за мигранти в Германия договориха Меркел и Зеехофер

Германският канцлер Ангела Меркел отстъпи пред настояването на своя вътрешен министър хардлайнер Хорст Зеехофер за основаването на директни центрове, в които ще се настаняват мигранти, до момента в който могат да бъдат върнати в онази страна от Европейски Съюз, в която първо са регистрирани, написа ДПА, разяснявайки какво ще съставляват тези центрове.

Т.нар. Ankerzentren, или центрове за настаняване, основани на немските думи за идване, решение и репатриране - са противоречиви, тъй като мигрантите, държани там, ще имат най-малък контакт с външния свят и няма да могат да работят или да учат немски език.

По-рано немските управляващи разпределяха бежанците из общини по места, където те ежедневно общуваха с германците, с цел да могат по-лесно да се интегрират.

Заплахата на Зеехофер да подаде оставка не остави на Меркел различен избор, с изключение на да се съгласи със основаването на закрити центрове около немските граници. Компромисният проект обаче към момента изисква утвърждението и на другия съдружен сътрудник - левоцентристката ГСДП.

Критиките

Никоя от немските федерални провинции до момента не се е съгласила да одобри такива центрове. Пилотният директен център, основан в в Бавария - родната провинция на Зеехофер, имащ за цел да служи като първообраз за тази скица, страда от висока престъпност и митинги на настанените в него.

Зеехофер твърди, че тези центрове ще подсигуряват по-ефикасни процедури за предоставяне на право на леговище, тъй като там имиграционни чиновници на място ще обработват молбите на претендентите, а адвокати ще разискват обжалванията.

Критици обаче считат, че е напълно действително тези центрове да се трансфорат в непрекъснати места за задържане. Тези, чиито молби за леговище биват отхвърляни, постоянно не могат да бъдат депортирани заради изчезнали документи или тъй като страните, от които произлизат, са считани за небезопасни.

Зеехофер също се надява, че налагането на санкции на хора, които напущат центровете, ще понижи броя на отхвърлените претенденти за леговище, които се укриват, когато им следва депортиране. Правителството не е обяснило какви ще бъдат тези наказания. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР