Германският канцлер Ангела Меркел отрече информацията, че Берлин и Париж

...
Германският канцлер Ангела Меркел отрече информацията, че Берлин и Париж
Коментари Харесай

Меркел: Не съм говорила за отлагане на реформите в Еврозоната

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли информацията, че Берлин и Париж са се договорили да отсрочат плануваните реформи в Еврозоната, които се очакваше да бъдат представени на срещата на Европейския съвет в края на месеца, съобщи „ Ройтерс “.

„ Никога не съм говорила за отсрочване “, сподели Меркел на взаимна конференция с водачите на съдружните и сътрудници от баварския Християн-социален съюз и Германската социалдемократическа партия.

„ Няма да разгадаем последния въпрос (на срещата на върха през март), само че ще може да споделим повече неща, в сравнение с през декември, а това е всичко, което обещахме. Твърде доста ще е да чакаме да стабилизираме всички аспекти на Еврозоната за идващите 20 години, само че можем да изясним някои точки по отношение на идващите стъпки “, съобщи Меркел.

Лидерът на най-голямата стопанска система в Европейски Съюз добави още, че страните членки ще би трябвало да работят бързо, с цел да намерят общ език по оферти общ европейски капиталов бюджет.

„ Що се отнася до капиталовия бюджет, аз споделих доста рано, още през 2012 или 2013 година, че мога да си показва нещо сходно. Трябва обаче да признаем, че визиите от Финландия до Франция, Италия, Ирландия, Германия към момента не са добре създадени, тъй че би трябвало да беседваме за това, което желаеме и по какъв начин то се отнася към целия европейски бюджет, който би трябвало да бъде формиран отначало. Ще би трябвало да отговорим на тези въпроси доста рано. “, сподели още немският канцлер.

Запитана дали поддържа немска кандидатура за председателския пост на ЕЦБ след края на мандата на Марио Драги през 2019 година, Меркел съобщи, че е рано да се разяснява.

„ В подобаващото време ще приказваме за претендентите. Разбира се, за всички позиции, които ще би трябвало да запълним през идната година, ще имаме положителни претенденти, само че през днешния ден не желая да злоупотребявам “, сподели Меркел.

„ Независимо дали отпред на европейската институция ще застане немец, или не, репутацията на институцията би трябвало да бъде колкото се може по-добра “, добави тя.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР