Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли обяснението на Беларус защо е

...
Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли обяснението на Беларус защо е
Коментари Харесай

Меркел отсече: твърденията на Беларус за отклонения полет са напълно неправдоподобни

Германският канцлер Ангела Меркел отхвърли обяснението на Беларус за какво е принудил аероплан да кацне в Минск , след което арестува съперник на режима на борда, съобщи " Франс прес ".

" Видяхме наложително кацане, което докара до ареста ", означи Меркел при идването си на срещата на държавните и държавните ръководители на Европейския съюз, където ще бъдат обсъждани наказания против Беларус във връзка със случилото се.

" Всички други пояснения за приземяването на този полет на Ryanair са изцяло неправдоподобни ", отсече немският канцлер.

Припомняме, че беларуските управляващи акцентираха като причина за приземяването на на самолета на Ryanair сигнал за бомба на машината, само че това се оказа неистина.

По думите на основния изпълнителен шеф на ирландската самолетна компания Майкъл О`Лиъри пасажерите и екипажът са били уплашени и са били държани под въоръжена защита.

" Мисля, че беше доста ужасно за екипажа, за пасажерите, които бяха държани под въоръжена защита, бяха претърсени чантите им, когато беше ясно, че желанието... беше да се арестува публицист и неговият сателит ", сподели О`Лиъри.

" Ние считаме, че е имало също и някакви сътрудници на Комитет за Държавна сигурност (на СССР), разтоварени от самолета " в Минск, добави той, визирайки беларуската работа за сигурност Комитет за Държавна сигурност (на СССР).

О " Лиъри дефинира отклоняването на полета като " държавно подкрепено похищение ".

Той означи, че неговата самолетна компания ще вземе насоки от европейските управляващи за хвърчене в беларуското въздушно пространство, само че че Ryanair имала малко полети, преминаващи през Беларус, и би било " доста дребна промяна " да лети над Полша вместо това.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР