Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че не съжалява за решението

...
Германският канцлер Ангела Меркел обяви, че не съжалява за решението
Коментари Харесай

Меркел не съжалява за политиката си към бежанците въпреки политическата цена

Германският канцлер Ангела Меркел разгласи, че не съжалява за решението си през 2015 година да отвори границите на страната за стотици хиляди мигранти и бежанци и добави, че няма да бъде възпрепятствана да организира предизборната си акция от ядосани свои съперници, оповестява " Ройтерс ".

В изявление за в. " Велт ам зонтаг " Меркел е отрекла, че е позволила каквито и да е неточности с нейната политика на отворени порти, макар че идването на към 1 млн. бежанци и мигранти през последните 2 години от Сирия и Ирак отвори дълбоки разцепления в нейната консервативна партия и намали електоралната поддръжка за нея.

Четири седмици преди парламентарните избори на 24 септември, ново социологическо изследване демонстрира, че Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел ще завоюва 38 %, или 15 на 100 повече от главните им съперници от Социалдемократическата партия (СДП). Това е растеж от 32-та % през февруари, само че е много под 41,5-те % на нейната партия, които тя завоюва на последните парламентарни избори през 2013 година

" Бих взела всички значими решения от 2015 година още веднъж по същия метод ", коментирала Меркел, добавяйки: " Това беше изключителна обстановка и аз взех решението си въз основа на това, което съгласно мен беше вярно от политическа и филантропична позиция. Подобен жанр изключителни обстановки се случват понякога в историята на страната. Ръководителят на държавното управление би трябвало да работи и аз го сторих. "

Нейното решение да отвори границите способства за увеличение на поддръжката за крайнодясната партия " Алтернатива за Германия ", която съгласно социологическите организации би могла да завоюва до 10 % на изборите през септември.

 Бежанците желаят леговище в страната правоприемник, постанови Съдът на Европейски Съюз
Бежанците желаят леговище в страната правоприемник, постанови Съдът на Европейски Съюз

Решението ще засегне бъдещето на хиляди хора
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР