Германският канцлер Ангела Меркел няма да може да помогне на

...
Германският канцлер Ангела Меркел няма да може да помогне на
Коментари Харесай

Село в Русия моли Меркел да им ремонтира главната улица, тя им отказа

Германският канцлер Ангела Меркел няма да може да помогне на жителите на село Верхний Карбуш в съветската Омска област, които се обърнаха към нея с молба да помогне за ремонта на основната улица на обитаемото място.

Жителите обаче приготвят зов за ремонт на улицата до Международния съюз на немската просвета, описа пред ТАСС основателят на апела до канцлера на Германия Ирина Дроздова.

Видеообръщение на жителите на омското село, издигнато на границата сред 19 и 20 век от немски преселници, където живеят към 500 души, беше оповестено при започване на юни тази година в съветската обществена мрежа " ВКонтакте ". В описанието на видеото беше маркирано, че текстът на апела е преведен на немски език и изпратен до офиса на федералния канцлер на Германия.

" Намесата в активността на локалните управляващи на други страни не влиза в дилемите на федералния канцлер на Германия. Моля ви да се отнесете с схващане към това, че госпожа федералният канцлер не може по вашата молба да предприеме решителни дейности в тази обстановка. Съжаляваме, че с нищо не можем да ви помогнем ", акцентира представителят на канцеларията на канцлера Надин Вахтер.

Самата Дроздова означи, че селяните са удовлетворени от получения отговор. " Те не могат персонално да оказват помощ, само че ни беше препоръчано да се свържем с Международния съюз на немската просвета в Москва, който съставлява ползите на немските малцинства в Русия ", сподели Дроздова. " Ясен отговор: не можем да създадем това, само че можем. "

Според нея през днешния ден селяните ще приготвят писмо до тази организация. " Във всеки случай, когато се обърнахме към Меркел, нашите чиновници публично дадоха обещание, че през 2022 година безусловно ще получим асфалт - означи Дроздова. - И когато той бъде положен, преди всичко ще изпратим благодарствено писмо до канцлера. "

По-рано администрацията на Омска област заяви, че планът за ремонт на пътищата не е утвърден през 2021 година заради смяна в цената му и е отсрочен за 2022 година Тогава Министерството на строителството на Омск ТАСС изясни, че администрацията на обитаемото място, изготвяйки сметката за плана, е взела за основа цените на строителните материали, които са били от голяма важност за 2000 година. Местните управляващи бяха помолени да преизчислят разноските и да вземат участие в избора за дотация за възобновяване на улиците през 2022 г.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР