Германският канцлер Ангела Меркел каза, че е време коалиционното й

...
Германският канцлер Ангела Меркел каза, че е време коалиционното й
Коментари Харесай

Меркел: Да спрем със споровете и да се захванем с решаване на проблемите на хората

Германският канцлер Ангела Меркел сподели, че е време съдружното й държавно управление да престане да влиза във вътрешни разногласия, а да се заеме с решение на " проблемите на хората ", предадоха Ройтерс и Асошиейтед прес.

" Твърде доста се концентрирах върху функционалността и процесите във вътрешното министерство и незадоволително върху нещата, които вълнуват хората ", сподели Меркел. " Сега е значимо да решим проблемите на хората ", добави тя.

Меркел съобщи това, откакто с водачите на останалите партии в обединението уредиха породилия различия въпрос с бъдещето на началника на немското вътрешно разузнаване, съобщи Българска телеграфна агенция.

След неколкодневен спор, който заплаши обединението на канцлера Меркел, водачите на ръководещите партии се съгласиха да не покачват забъркания в скандал Ханс-Георг Маасен.

Вътрешният министър Хорст Зеехофер сподели, че Маасен ще стане специфичен консултант във вътрешното министерство без нарастване на заплащането му.

По-рано тази седмица беше оповестено, че Маасен ще бъде освободен от поста на началник на Федералната работа за отбрана на конституцията, откакто беше упрекнат, че поддържа крайнодесни възгледи.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР