Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се

...
Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се
Коментари Харесай

Макрон посреща Меркел в средновековна крепост

Германският канцлер Ангела Меркел и френският президент Еманюел Макрон се срещат през днешния ден във френска сревновековна цитадела на средиземноморския бряг, с цел да обсъдят идващите стъпки в партньорството сред двете страни, което е движеща мощ в Европейския съюз, съобщи Euractiv.

Зад стените на „ Форт дьо Брегансон “, известна като желана лятна резиденция от френските водачи, ще бъдат разисквани най-належащите въпроси в световния дневен ред – рецесията в Ливан, антиправителствените митинги в Беларус, пандемията от COVID-19, военния прелом в Мали, както и напрежението сред Гърция и Турция.

Същевременно Меркел, която скоро следва да се пенсионира от управителния пост, заеман от нея към този момент 15 години, желае да бетонира и напредъка при някои дълготрайни цели, които стоят отвън драмата на актуалните интернационалните връзки. Това съгласно двама високопоставени чиновници на немското държавно управление включва вземането на решение какво да предприеме Европа във взаимоотношенията с Китай, преформулирането на Европейски Съюз след излизането на Англия от него, както и образуването на европейска военна мощ, съответстваща на икономическата мощ.

През юли Меркел и Макрон работиха дружно по убеждаването на страните членки на Европейски Съюз да бъде провиснал финансов пакет за възобновяване от пандемията от COVID-19.

След това достижение, в този момент вниманието към двамата се насочва към това какво още могат да създадат дружно преди отдръпването на немския канцлер и президентските избори във Франция през 2022 година.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР