Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен разговор с руския

...
Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен разговор с руския
Коментари Харесай

Ангела Меркел звъни на Путин заради Северен поток 2

Германският канцлер Ангела Меркел е провела телефонен диалог с съветския президент Владимир Путин.

Тя е уведомила Путин за резултатите от двустранните си диалози във Вашингтон по отношение на завършването на строителството на газопровода " Северен поток 2 ".

От своя страна Кремъл означи, че и двамата водачи са удовлетворени от наближаващото стартиране на нефтопровода, до момента в който Путин уточни поредните задължения на Германия по този план, който има напълно търговски темперамент и е ориентиран към усилване на енергийната сигурност на Европейския съюз и по-специално на Германия.
 Съединени американски щати и Германия са пред договорка за „ Северен поток 2 “
Съединени американски щати и Германия са пред договорка за „ Северен поток 2 “

Решението ще бъде взето до дни...

Двамата водачи приказваха и за вероятността да се удължат договорите сред съветския " Газпром " и украинския " Нафтогаз " до 2024 година Освен това Путин акцентира значимостта, че управляващите в Киев следват споразуменията от Минския протокол от 2015 година

Междувременно заместник-държавният секретар на Съединени американски щати по политическите въпроси Виктория Нюланд заяви, че Съединени американски щати и Германия са постигнали съглашение за " Северен поток 2 " .

В него са написани наказания против Русия, ако предприеме нападателни дейности против Украйна или " употребява синьото гориво като оръжие ". При сходни сюжети Германия ще вземе ограничения на национално ниво и ще упорства за приемане на такива и от Европейски Съюз, с цел да бъде лимитирана опцията на Русия да изнася петрол и газ .

" Северен поток 2 " щял да бъде приключен до края на август

Компанията оператор се надява да проработи

Освен това Съединени американски щати и Германия с 10 години на изтичащо през 2024 година съглашение, гарантиращо преноса на съветски газ през Украйна.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и немската канцлерка Ангела Меркел не скриха, че не престават да имат различия за плана, на. Байдън предизвести Русия да не употребява енергийните си запаси като " оръжие " или лост за въздействие върху свои съседи.

" Северен поток 2 " би трябвало да доставя газ от Русия до Германия през Балтийско море. Против плана се оповестиха редица страни,, съгласно която той ще ускори съветския монопол на европейския газов пазар. От " Газпром " обявиха, че могат да
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР