Германският журналист от турски произход Дениз Юджел кацна в Берлин

...
Германският журналист от турски произход Дениз Юджел кацна в Берлин
Коментари Харесай

Освободеният от турски затвор Дениз Юджел се върна в Германия

Германският публицист от турски генезис Дениз Юджел кацна в Берлин със аероплан на немската страна, съобщи „ Дойче Веле “.

Денис Юджел бе освободен вчера от турски затвор, където бе арестуван повече от година по обвинявания в тероризъм, без да му бъдат повдигнати публично. Неговото задържане докара до напрежение в дипломатическите връзки сред Германия и Турция. Освобождаването се реализира след дълготрайно гледище на немското държавно управление.

Пускането му от пандиза му бе подредено от съда в същата правосъдна постройка, където през вчерашния ден шест публицисти бяха наказани на пожизнен затвор за закононарушения против страната. Те бяха упрекнати за присъединяване в опита за прелом през 2016 година.

„ Най-странното нещо е, че аз към момента не знам за какво бях задържан преди една година, или по тъкмо за какво бях взет за пленник преди една година – и също по този начин не знам за какво ме освободиха през днешния ден. Все още нямам обвиняване “, сподели Юджел като благодари на фамилията си, другари, сътрудници, групи за поддръжка, както и на немското държавно управление.

„ Естествено, че съм благополучен, само че в мен остана мъка “, добави той визирайки сътрудниците си публицисти, с които е бил в пандиза. „ Те не са направили нищо неправилно, като се изключи че са практикували специалността си “, сподели той.

Делото на Дениз Юджел не е завършило. Прокурорите са повдигнали против него обвиняване за „ осъществяване на агитация в интерес на терористична организация “ и „ втълпяване на ненавист и неприязън измежду обществото “, за което желаят присъда от 18 години затвор.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР