Германският железопътен оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) направи нова оферта

...
Германският железопътен оператор Дойче бан (Deutsche Bahn) направи нова оферта
Коментари Харесай

Дойче бан отправи ново предложение за заплатите към машинистите в стачна готовност

Германският железопътен оператор " Дойче бан " (Deutsche Bahn) направи нова оферта за възнагражденията на машинистите от синдиката Ге Де Ел (GDL) в опит да предотврати нови стачки през идващите седмици, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция.

Сега компанията предлага в допълнение право на избор на работно време за машинистите и влаковите стюарди, а от синдиката оповестиха, че ще прегледат предлагането.

" Дойче бан " предлага машинистите и стюардите да могат да изберат един час по-малко работа със опазване на цялостното възнаграждение от 1 януари 2026 година Тези, които не одобряват понижението, ще получат 2,7 на 100 нарастване на възнаграждението си.

Освен това офертата планува нарастване от 4,8 на 100 на заплатите още от август 2024 година и още 5 на 100 от април 2025 година. Планирано е и погашение на така наречен инфлационна отплата незабавно след възможното споразумяване на разногласието за заплатите. 

Общо чиновниците, които останат на настоящето си работно време, ще получат брутно нарастване от 13 на 100.

Ге Де Ел упорства за приблизително нарастване от 555 евро на месец, както и инфлационна отплата за период от 12 месеца.

Миналата седмица от синдиката обявиха, че ще призоват членовете си към следващата протестна вълна, в случай че " Дойче бан " не показа оферта, включваща понижаване на работното време и цялостна отплата.

От Ге Де Ел желаят понижаване на седмичното работно време за работещите на смени от 38 на 35 часа с цялостно опазване на заплатите. Засега от железниците отхвърлят това искане, определяйки го като неизпълнимо. Компанията твърди, че по-късото работно време би изисквало повече личен състав, какъвто не може да бъде открит поради ограничавания пазар на труда.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР