Германският износ извън Европейския съюз е намалял със 7,6% за

...
Германският износ извън Европейския съюз е намалял със 7,6% за
Коментари Харесай

Германският износ извън ЕС бележи спад през юли

Германският експорт отвън Европейския съюз е намалял със 7,6% за месец през юли, заяви Федералната статистическа работа в понеделник, отбелязвайки слаб старт на второто полугодие в най-голямата стопанска система в Европа. Спадът пристигна след три следващи покачвания, предава Ройтерс.

Германската стопанска система се забави през второто тримесечие и министърът на финансите Кристиан Линднер съобщи този месец, че икономическата обстановка в Германия се утежнява и вероятностите са нестабилни.

Отделни публични данни, оповестени в петък, демонстрират, че производствените цени в Германия са скочили с най-бързия ритъм през юли. Икономиката е в хватката на растящите разноски и отслабващия напредък заради войната в Украйна.

Съединените щати остават най-важният търговски сътрудник за немските експортьори през юли, като износът на артикули за американския пазар се е повишил с 14,9% на годишна база. Износът за Китай е повишен с 6,1% на годишна база. Износът за Русия е понижен с 56,0% на годишна база.

Германската стопанска система стана по-зависима от Китай през първата половина на 2022 година, като директните вложения и комерсиалният й недостиг доближиха нови висоти, макар политическия напън върху Берлин, съгласно изследване, забелязано от Ройтерс.

Около две трети от германците са недоволни от работата на немския канцлер Олаф Шолц и неговата коалиция, която се сблъска с рецесия след рецесия от встъпването си в служба през декември.

Това демонстрираха резултатите от изследване на публичното мнение на Insa, оповестено в неделя от седмичника Bild am Sonntag.

Само 25 на 100 от германците имат вяра, че социалдемократът прави добре работата си. Това е спад от 46 на 100 от изследването през март.

За разлика от тях, 62 % от германците считат, че Шолц не се оправя добре, което е рекорден брой спрямо едвам 39 % през март.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР