Германският износ извън Европейския съюз е намалял със 7,6% за

...
Германският износ извън Европейския съюз е намалял със 7,6% за
Коментари Харесай

Германският износ извън ЕС бележи спад през юли

Германският експорт отвън Европейския съюз е намалял със 7,6% за месец през юли, заяви Федералната статистическа работа в понеделник , отбелязвайки слаб старт на второто полугодие в най-голямата стопанска система в Европа. Спадът пристигна след три следващи покачвания, предава Ройтерс.

Германската стопанска система се забави през второто тримесечие и министърът на финансите Кристиан Линднер съобщи този месец, че икономическата обстановка в Германия се утежнява и вероятностите са нестабилни.

Отделни публични данни, оповестени в петък, демонстрират, че индустриалните цени в Германия са скочили с най-бързия ритъм през юли. Икономиката е в хватката на растящите разноски и отслабващия напредък заради войната в Украйна.

Съединените щати остават най-важният търговски сътрудник за немските експортьори през юли , като износът на артикули за американския пазар се е повишил с 14,9% на годишна база. Износът за Китай е повишен с 6,1% на годишна база. Износът за Русия е понижен с 56,0% на годишна база .

през първата половина на 2022 година, като директните вложения и комерсиалният й недостиг доближиха нови висоти, макар политическия напън върху Берлин, съгласно изследване, забелязано от Ройтерс.
 Германия няма да успее да натрупа задоволително газ за зимата
Германия няма да успее да натрупа задоволително газ за зимата

Страната я чакат най-млко две тежки зими

и неговата коалиция, която се сблъска с рецесия след рецесия от встъпването си в служба през декември.

Това демонстрираха резултатите от изследване на публичното мнение на Insa, оповестено в неделя от седмичника Bild am Sonntag.

Само 25 на 100 от германците имат вяра , че социалдемократът прави добре работата си. Това е спад от 46 на 100 от изследването през март.

За разлика от тях, 62 % от германците считат, че Шолц не се оправя добре , което е рекорден брой спрямо едвам 39 % през март.
 Шолц предвижда сложна обстановка през есента и зимата
Шолц предвижда сложна обстановка през есента и зимата

Финансовият министър желае смяна в Директивата за Данък добавена стойност поради такса " газ "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР