Германският износ е нараснал през май спрямо април на фона

...
Германският износ е нараснал през май спрямо април на фона
Коментари Харесай

Износът на Германия расте въпреки търговското напрежение

Германският експорт е повишен през май по отношение на април на фона на продължаващото комерсиално напрежение сред Европа и Съединени американски щати, както и сред Китай и Съединени американски щати, съобщи електронното издание Marketwatch.

Германската федерална статистическа работа оповести през днешния ден, че износът се е повишил с 1,8 % по отношение на предходния месец, до момента в който вносът се е нараснал с 0,7 % поради сезонните съмнения и календарното въздействие.

Данните за немския експорт бяха оповестени след отчитането на по-добри от предстоящото индустриални поръчки и промишлено произвеждане през май. Те също надминават упованията и демонстрират възобновяване на икономическата активност след слабото начало на годината.

От януари до май износът за останалите страни от еврозоната е повишен с 6 % по отношение на същия интервал на 2017 година, а доставките за страни отвън еврозоната са се нараснали с 4 %.

Коригираното немско комерсиално салдо - разликата сред вноса и износа на артикули - през май е било позитивно на равнище 20,3 милиарда евро, надвишавайки прогнозите на икономистите, интервюирани от в. " Уолстрийт джърнъл ", за 20 милиарда евро.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР