Германският инвеститор Хайнц Херман Тийле е името зад една от

...
Германският инвеститор Хайнц Херман Тийле е името зад една от
Коментари Харесай

Активи за $20 милиарда: Кой ще наследи един от най-богатите европейци?

Германският вложител Хайнц Херман Тийле е името зад една от най-големите бизнес империи в Германия, сплотяваща активи в имотния бранш, индустриално произвеждане и такова в бранша на селското стопанство. Той става част от екипа на Knorr-Bremse през 1969 година, а две десетилетия по-късно към този момент е притежател на сдружението, трансформирало се в международен водач.

През тази седмица непредвидената гибел на четвъртия най-богат немец сложи на дневен ред въпросът кой ще наследи благосъстоянието му. А то включва активи за десетки милиарди.

Това включва мажоритарния дял в производителя на спирачни системи за транспортния бранш Knorr-Bremse, оценен на над 10 милиарда $. А също и половината от акциите в производителя на жп съоръжение Vossloh, както и дял в един от най-големите авиопревозвачи в Европа - Deutsche Lufthansa. В допълнение идва аграрни бизнес в Латинска Америка и компания с активност в имотния бранш, забирана в Мюнхен.
 Хайнц Херман Тийле - един от най-богатите хора в Германия умря ненадейно
Кой беше Хайнц Тийле - един от най-богатите хора в Германия, с основен глас в Lufthansa

Неговото чисто положение е изчислявано на над 20 милиарда $

С всичко това дъщерята, синът и брачната половинка на Тийле се оказват наследници на благосъстояние, изчислявано на към 20 милиарда $, съгласно данните на Bloomberg Billionaires Index.

Според стартирани, проектът на вложителят е бил ръководството на Knorr-Bremse да премине в ръцете на щерка му Джулия Тийле-Шуерхоф, като тя е член на борда на компанията от 2016 година - една година откакто брат ѝ напуща сдружението.

Германският предприемач до момента е управлявал активите си през фамилния офис Stella. След него щерка му Стела е най-големият акционер в нея. Според изчисленията на Bloomberg, в случай че всички активи на Хайнц Херман Тийле отидат при нея, тя ще стане една от топ 25 на най-заможните дами в света.

Някои считат, че е по-вероятно в случай че не всички активи, то по-голямата част от тях да бъдат ръководени от нея. Брат ѝ - Хенрик, напуща Knorr-Bremse през 2015 година. След това той основава капиталова компания, която поддържа главно започващи компании. В момента Хенрик е неин ръководещ шеф.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР