Германският институт за инфекциозни заболявания Роберт Кох предупреди днес, че

...
Германският институт за инфекциозни заболявания Роберт Кох предупреди днес, че
Коментари Харесай

Втора вълна на коронавируса залива Европа

Германският институт за инфекциозни болести " Роберт Кох " предизвести през днешния ден, че дневният брой на случаите на заразяване с ковид в Германия може да доближи 10 хиляди, предадоха ДПА и Ройтерс.

" Не знаем по какъв начин ще се развие обстановката в Германия през идните седмици. Възможно е броят на инфектираните да доближи до 10 хиляди дневно. Може да се стигне до неконтролируемо разпространяване на вируса. Сегашната обстановка доста ме тревожи... Моля ви да спазвате разпоредбите " за хигиена и обществена отдалеченост, съобщи пред публицисти в Берлин Лотар Вилер, шефът на " Роберт Кох ".

Германският министър на опазването на здравето Йенс Шпан също изрази паниката си от увеличението на случаите на заразяване с ковид в страната, съобщи Франс прес. " Броят на инфектираните пораства, изключително през днешния ден броят на новите случаи е обезпокоително огромен ", сподели той на конференция.

Германия записва над 4000 нови случая на заразяване с ковид през последните 24 часа, като това е нарастване с над 1200 случая спрямо предходното денонощие. Точният брой на новите инфектирани е 4058. Вчера новите инфектирани бяха 2828.

Германия не е записала толкоз доста случаи на заразяване от пика на пандемията в края на март и началото на април, когато новите случаи бяха по над 6000 дневно. Впоследствие броят на новите инфектирани доста понижа, а през юли стартира още веднъж да се усилва.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР