Германският институт за икономически изследвания Ифо (Ifo) предупреди днес, че

...
Германският институт за икономически изследвания Ифо (Ifo) предупреди днес, че
Коментари Харесай

Учени: Индийският вариант на коронавируса е заплаха за икономиката

 Германският институт за стопански проучвания Ифо (Ifo) предизвести през днешния ден, че разновидността " Делта " на ковид може евентуално да окаже съществено влияние върху стопанската система, защото броят на случаите може да нарасне още веднъж, съобщи ДПА.

Не всичко ще бъде изгубено, в случай че инфекциите се усилят още веднъж поради разновидността, само че икономическото възобновяване ще бъде възпрепятствано, изключително браншовете, които са мощно наранени от пандемията, а точно пътуванията, заведенията за хранене и търговията на дребно. 

" В подобен случай бихме били изправени пред тежка есен ", сигнализира ръководителят на Ифо Клеменс Фуест. В Германия делът на случаите с " Делта " съвсем се е удвоил през първата седмица на юни до 6 %, по данни на института " Роберт Кох " за надзор на болесттите.

Във Англия разновидността взе връх, макар че имунизационната акция там бе по-бърза, в сравнение с в Германия. Фуест съобщи, че съгласно него рецесията към момента не е завършила.

Без пандемията стопанската система щеше да нарасне през последната година и половина, само че " вместо това натрупахме планина от дълг за това време. Ще усещаме последствията от рецесията дълго време ", сподели той.

Неотдавна икономистите от Ифо понижиха прогнозите си за растежа на немската стопанска система до 3,3 %, като се позоваха на проблеми във веригата на доставки, засягащи електронните чипове от Китай, които са от основно значение за автомобилната промишленост. Ифо е пресметнал, че равнищата отпреди рецесията могат да бъдат достигнати при започване на идната година.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР