Германският институт Роберт Кох закъсня днес с обявяването на статистиката

...
Германският институт Роберт Кох закъсня днес с обявяването на статистиката
Коментари Харесай

Хакери атакуваха сайта на института Роберт Кох

Германският институт " Роберт Кох " закъсня през днешния ден с оповестяването на статистиката от последното денонощие за коронавирусната зараза в страната, защото стана цел на кибернападение, съобщи ДПА.

 Опитаха да подпалят постройка на института Виж още

Тази заран сред 8 и 10 ч. хакери нападнаха уеб страницата на института и той блокира заради претоварване. Нападението се проверява, само че за момента причинителите не са открити.

Тази година институтът " Роберт Кох " е в центъра на вниманието в Германия поради централната си роля в наблюдението на епидемията в информирането на обществеността.

В неделя незнайни нападатели хвърлиха бутилки със запалителна течност по една от постройките на института в Берлин, след което съумяха да избягат. При случая не пострадаха хора.

Германски медии оповестяват през днешния ден, че в страната към този момент се разисква локдаун. Германското федерално държавно управление и държавните управления на провинциите са се договорили да вкарат от 2 ноември до края на месеца съществено ограничение на контактите, с цел да се забави разпространяването на коронавирусната зараза, заяви ДПА, базирайки се на свои източници. Според вестник " Билд ", представен от Ройтерс, става дума за локдаун, който се е очаквало да стартира от 4 ноември, само че ще стартира от 2 ноември.

По-рано Ройтерс заяви, че Ангела Меркел желае министър председателите на провинциите да се спогодят да затворят всички заведения за хранене и питейни заведения от 4 ноември за да лимитират разпространяването на ковид, само че да оставят отворени учебните заведения и детските ясли, демонстрира проекторешение, представено от организацията.

Новите ограничавания плануват хората да могат да излизат на публични места единствено с членове на своето домакинство и още едно домакинство. Според документа хората следва да бъдат наказвани, в случай че нарушават разпоредбите, само че не се дават повече детайлности. Предвижда се да бъдат затворени фитнес цетровете, нощните заведения, кината, театрите, оперите и концертните зали, магазините могат да останат отворени, в случай че ползват хигиенични ограничения и лимитират броя на клиентите, а на заведенията за хранене да бъде позволено да оферират единствено храна за у дома.

Засега държавното управление желае да избегне втора национална карантина, откакто първичното затваряне по-рано тази година тежко засегна икономическия напредък. Меркел предизвести обаче през вчерашния ден, че немската здравна система може да доближи точка на изкривяване, в случай че случаите на ковид продължат да се усилват, а министърът на стопанската система Петер Алтмайер сподели, че Германия евентуално ще доближи 20 000 нови заразявания дневно до края на седмицата.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР