Германският институт Ифо предупреждава, че търговците на дребно на храни

...
Германският институт Ифо предупреждава, че търговците на дребно на храни
Коментари Харесай

Отчитат затруднения в доставките на храни в Германия

Германският институт " Ифо " предизвестява, че търговците на дребно на храни в Германия не престават да бъдат съществено наранени от усложнения в доставките, оповестява Българска телеграфна агенция.

През февруари 86 на 100 от интервюираните компании оповестяват за някои неналичия на рафтовете, а през януари цифрата доближава 96 на 100.

Една от аргументите са сложните договаряния сред производители и търговци на дребно по отношение на цени и условия, разяснява комерсиалният специалист на " Ифо " Патрик Хьопнер.

" Производителите на храни могат да употребяват неналичието на доставка като средство за оказване на напън в тези договаряния, до момента в който търговците на дребно от своя страна употребяват опцията за краткотрайно унищожаване на артикули от асортиментите на избрани производители ", уточни Хьопнер.

Високите цени оказват мощно въздействие върху пазарното държание на потребителите, добави той. Мнозина към този момент са " по-чувствителни към цената и са по-склонни да посетят няколко магазина и да разделят покупките в търсене на положителни покупко-продажби ", съобщи Хьопнер. Това е довело до увеличение на визитите на обектите в бранша.

В бизнеса за търговия на дребно като цяло 53,5 % от интервюираните компании към момента са наранени от усложнения в доставките, макар че обстановката се е подобрила за търговците на колела.

Още през юни 2022 година всички тези компании са докладвали неналичия на рафтовете, в този момент единствено една четвърт от търговците на дребно са наранени.

" При доста артикули за спорт и действия навън мощното търсене, което бе подбудено от пандемията понижава, тъй че проблемите с доставките също ще намалеят ", сподели още Хьопнер.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР