Германският Християнсоциален съюз /ХСС/ ще трябва да предаде контрола над

...
Германският Християнсоциален съюз /ХСС/ ще трябва да предаде контрола над
Коментари Харесай

Сестринската партия на Меркел губи три министерства в коалицията в Бавария

Германският Християнсоциален съюз /ХСС/ ще би трябвало да съобщи контрола над три основни министерства в провинция Бавария на новия си съдружен сътрудник - "Свободните гласоподаватели ", според изискванията, контрактувани на среща през днешния ден, съобщи ДПА, като се базира на източници, взели участие в нея.

Сестринската партия на Християндемократическия съюз /ХДС/ на Ангела Меркел бе принудена да влезе в коалиция със "Свободните гласоподаватели " след понесената загуба на районните избори на 14 октомври. "Свободните гласоподаватели " ще получат три министерства в новото държавно управление - на културните въпроси, стопанската система и околната среда, зоявиха източниците. Съгласно изискванията за съдружния контракт, утвърден и от двете партии, "Свободните гласоподаватели " ще имат също петима членове на кабинета и двама държавни секретари.

Лидерът на ХСС, министърът на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер похвали новата коалиция преди днешното взаимно съвещание на борда и парламентарната група на партията. По думите му тя към този момент е постигнала "значителни резултати " и е "много добър образец по какъв начин да се сформира държавно управление - за малко време и с висока дисциплинираност ".

Той добави, че ще направи известие за личното си политическо бъдеще след 12 ноември. Преди той бе споделил, че ще поеме отговорност за изборната загуба на ХСС. Подкрепата за ХСС падна с над 10 пункта до 37,2 % и ги принуди да търсят сътрудник, с цел да ръководят. Според източниците на ДПА основните цели на обединението ще бъдат спомагателна финансова помощ за фамилии с дребни деца и понижаване на вредите върху околната среда, да вземем за пример посредством ограничение на потреблението на земя, осведоми Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР