Германският химически концерн Bayer AG обмисля варианти за разделяне на

...
Германският химически концерн Bayer AG обмисля варианти за разделяне на
Коментари Харесай

Химическият концерн Bayer се дели на две компании заради лоши финансови резултати

Германският химически тръст Bayer AG обмисля разновидности за делене на бизнеса си, защото не е удовлетворен от настоящите си финансови резултати. Това заяви изпълнителният шеф на концерна Бил Андерсън по време на представянето на резултатите за третото тримесечие. „ Недоволни сме от тазгодишните резултати. Приходите са съвсем 50 милиарда евро, само че нулевият приток на свободни парични ресурси      е просто недопустим ", сподели Андерсън, представен в изказване на компанията. „ Ще променим Bayer, с цел да се съсредоточим единствено върху това, което е най-важно за нас и да се отървем от всичко останало ", сподели той.

Според Андерсън група от специалисти на компанията сега обмисля разнообразни разновидности за преструктуриране на Bayer. Сред тях има разновидности за обособяване на произвеждане на здравословни артикули или селскостопански торове в обособена компания. В същото време компанията може да поддържа конструкция от три подразделения, като просто се отърве от извънпрофилните си активи. Но разновидността Bayer да бъде разграничен на три самостоятелни компании беше отритнат от управлението. В допълнение, Bayer несъмнено ще се отърве от непотребните „ пластове на мениджмънт и съгласуваност “. Ръководството дава обещание да даде детайлности по отношение на бъдещето на компанията през март 2024 година, когато ще бъде оповестен годишният финансов доклад.

Концернът Bayer приключи третото тримесечие на годината с чиста загуба от 4,57 милиарда евро против облага от 546 милиона евро предходната година, съгласно финансовия доклад на компанията. Печалбата преди лихви, налози, амортизация и обезценка, поправена за еднократни заплащания, спадна с 31,3% до €1,685 милиарда Анализаторите предвидиха, че обеценката и амортизацията на компанията за тримесечието ще възлезе на €1,72 милиарда Толкова забележителен спад в облагите е породено от преоценката на активите на фона на възходящите лихвени проценти. В резултат на това непаричните активи на селскостопанското поделение в оценката бяха понижени с 3,95 милиарда евро през третото тримесечие.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР