Германският Херта Берлин е в процес на преструктуриране и трябва

...
Германският Херта Берлин е в процес на преструктуриране и трябва
Коментари Харесай

В Херта свиват разходите

Германският Херта Берлин е в развой на преструктуриране и би трябвало фрапантно да понижи разноските си, разгласи ръководещият шеф на клуба от Бундеслигата Томас Херих.

В изявление за вестник Suddeutsche Zeitung, Херих съобщи, че разноските за личен състав от 100 милиона евро би трябвало да бъдат понижени с една трета в опит за балансиране на финансовите каузи до 2026 година.

„ Терминът „ екзистенциален “ не е пресилен “, сподели още Томас Херих, настоявайки, че клубът би трябвало „ да се преструктурира и консолидира “. Той добави, че огромна част от спестяванията ще дойдат от състава, само че без да се рискува конкурентоспособността му.

„ Очевидно е, че най-големият лост за понижаване на разноските е съставът. Но ние няма да се спасяваме до гибел. Преди всичко играем професионален футбол “, увери Херих и отхвърли спекулациите, че Херта щеше да бъде несъстоятелен, в случай че вложителят Ларс Виндхорст не беше налял 374 милиона евро в клуба сред 2019 и 2022 година.

Виндхорст към този момент напусна и бе завещан от американските вложители от 777 Partners, чиетопърво заплащане ще бъде употребявано за насъбрани задължения и балансиране на загубите.

Томас Херих съобщи още, че Херта ще успее в борбата за оцеляване в Бундеслигата. „ Не имам вяра, че ще изпаднем, само че можем да се оправим и във втора дивизия. След последното ни изпадане имахме най-високия брой фенове, записван в миналото във втора дивизия “, сподели той.

Carlsberg " Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР