Германският футболен клуб Щутгарт ще трябва да плати глоба в

...
Германският футболен клуб Щутгарт ще трябва да плати глоба в
Коментари Харесай

Космическа глоба за германския Щутгарт

Германският футболен клуб Щутгарт ще би трябвало да заплати санкция в размер на 300 000 евро, защото е нарушил разпоредбите за дискретност на персоналните данни на членовете на клуба.

Щефан Бринк, министър по отбраната на данните в провинция Баден-Вюртемберг, сподели, че Щутгарт е санкциониран за "небрежно отношение и нарушение на отчетността, според закона за отбрана на данните " в сходство с общия правилник за отбрана на данните.

В интервала от 2016 до 2018 година Щутгарт е дал на трети лица персоналните данни на десетхи хиляди клубни членове, с цел да форсира процеса по аутсорсинг. Аферата с приключването на данните не е нова, само че поради нея в последните месеци връзките сред президента на клуба Клаус Фогт и изпълнителния шеф Томас Хитцлшпергер са мощно обтегнати.

Бринк обаче уточни, че швабите са оказали цялостно подпомагане на проверяващите, което било извънредно в такива случаи.

"Няма какво да крием по този въпрос, уповавам се тази спекулация да свърши по-скоро. Това ще ни помогне да върнем фокуса най-накрая върху спортната страна на нашия клуб. Това уронване на престижа на Щутгарт би трябвало да спре ", сподели Хитцлшпергер пред "Билд ".

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от, и.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР