Германският футболен клуб Майнц 05 прекрати договора на Ануар Ел

...
Германският футболен клуб Майнц 05 прекрати договора на Ануар Ел
Коментари Харесай

Договорът на Ануар Ел Гази е прекратен от Майнц заради публикации в Израел-Палестина

Германският футболен клуб Майнц 05 приключи контракта на Ануар Ел Гази поради изявления в обществените медии, свързани с израелско-палестинския спор.

В изказване в петък Майнц сподели, че договорката с Ел Гази е прекъсната заради „ мнения и изявления от играча в обществените медии “, без да предлага спомагателна информация.

Продължавайте да четете

лист от 3 детайла „ Пълна цензура “: палестинската диаспора в Германия се бори против репресиите Германия афишира цялостна възбрана на дейностите на Хамас Европейските клубове порицават мюсюлмански футболисти поради пропалестински изявления end от списък

28-годишният Ел Гази преди този момент беше отхвърлен от клуба поради изтрита обява за спора в Близкия изток, само че му беше разрешено да се върне към тренировките по-рано тази седмица.

„ Отстоявайте това, което е вярно, даже в случай че това значи да останете сами “, сподели Ел Гази в обява в обществените медии след прекратяването му.

„ Загубата на средствата ми за прехранване е нищо спрямо пъкъла, който се отприщи върху почтените и уязвимите в Газа “, сподели той.

В обява в обществените медии на 27 октомври той обясни, че „ доколкото предходните ми изказвания в обществените медии бяха разбрани неправилно, бих желал да изясня, че поддържам мира и хуманността за всички “.

Майнц сподели в понеделник, че са отменили прекъсването и му дават втори късмет, заявявайки, че той приказва против тероризма от всевъзможен тип, в това число от Хамас, и също по този начин не слага под въпрос правото на Израел да съществува.

Въпреки това, в спомагателна обява в обществените медии в сряда, Ел Гази уточни, че клубът е разгласил изказване без негово позволение.

„ Не скърбя и не изпитвам никакви скрупули за позицията си “, написа играчът. „ Не се дистанцирам от това, което споделих, и стоя, през днешния ден и постоянно до последния си мирис, за човечеството и потиснатите. “

Той разгласява друго изказване, в което осъжда „ убийството на всички почтени цивилни в Палестина и Израел “.

„ Никога не може да има опрощение за убийството на над 3500 деца в Газа през последните три седмици... Аз и ние като свят не можем умишлено (sic) да мълчим. Трябва да призовем за преустановяване на убийствата в Газа в този момент “, се прибавя в обявата.

Преди уволнението на Ел Гази в петък, немските прокурори го упрекнаха в „ нарушение на публичния мир посредством оправдаване на незаконни дейности по отношение на подбудителство към ненавист “ посредством изявленията му в обществените медии.


 

 

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР