Германският футболен клуб Борусия (Дортмунд) направи дарение от 1 милион

...
Германският футболен клуб Борусия (Дортмунд) направи дарение от 1 милион
Коментари Харесай

"Борусия" дари 1 млн. евро в памет на жертвите на холокоста

Германският футболен клуб " Борусия " (Дортмунд) направи подаяние от 1 милион евро за жертвите на холокоста. Лидерът в Бундеслигата отпуска сумата, присъединявайки се към четири огромни немски компании, с цел да се подкрепи разширението на мемориала " Яд Вашем ".

" Борусия " е доста зает в политическо отношение клуб ", разгласи президентът на жълто-черните Ханс-Йоахим Вацке. " Футболът може да играе значима роля в битката против антисемитизма и расизма. Ние би трябвало да изпратим доста явен сигнал в обществото и да спрем такива прояви. "

Яд Вашем е най-големият мемориал на жертвите на холокоста, основан през 1953 година Той се намира в планината Херцъл в Йерусалим. Яд Вашем е построен в символ на почитание към шестте милиона евреи, жертви на режима в нацистка Германия. Новоизграждащият се център, закъдето са планувани парите, би трябвало да обезпечи още пространство за предпазване, изследване и възобновяване на експонати, като началото на строителните работи е планувано да стартира през август.

Компаниите от Германия, които са създали подаяние са " Даймлер-Бенц ", Германските държавни железници, " Дойче Банк " и " Фолксваген ". Те се причисляват към самодейността, основана от " Германски другари на асоциацията " Яд Вашем.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР