Германският федерален съд е издал заповед за арест на 29-годишен

...
Германският федерален съд е издал заповед за арест на 29-годишен
Коментари Харесай

Задържаха 29-годишен тунизиец с рицин в Кьолн

Германският федерален съд е издал заповед за арест на 29-годишен тунизиец, откакто полицията е открива мощно отровен рицин в жилището му в Кьолн, оповестява " Дойче веле ".

Прокурорите смятат, че тунизийският жител е наруши Закона за надзор на оръжията и проверяват дали приготвя " сериозен акт за насилствена подривна активност ".

Притежанието на този мощен токсин е лимитирано от Международната спогодба за химическите оръжия от 1997 година Рицинът предизвиква отвод на органите и гибелта може да настъпи в границите на 36 до 48 часа, съгласно немският институт Роберт Кох, който категоризира рицина като " евентуално биологично оръжие " .

Заподозряният е дошъл в Германия през ноември 2016 година, оповестява локалният ежедневник Kölner Stadt-Anzeiger. Съобщава се и че е имал благосклонности към ДАЕШ (Ислямската държава). Според медията, управляващите са го следили известно време и вземат решение да работят, откакто схващат, че онлайн е поръчал семена от рицин .

Говорител на полицията разяснява, че не могат да изключат тероризъм като мотивация . Според ДПА, брачната половинка на заподозряния, която също е участвала, не е обвинена за присъединяване в хипотетичните проекти на мъжа.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР