Германският фармацевтичен концерн Bayer Group обяви голямо преструктуриране на бизнеса

...
Германският фармацевтичен концерн Bayer Group обяви голямо преструктуриране на бизнеса
Коментари Харесай

Германският фармацевтичен гигант Bayer обяви преструктуриране на бизнеса си

Германският фармацевтичен тръст Bayer Group разгласи огромно преструктуриране на бизнеса си, за възстановяване на финансовите резултати, се споделя в изказване на компанията.

Планът за преструктуриране планува да се реализира - опростяване на модела на ръководство, унищожаване на бюрокрацията и ускорение на процесите по взимане на решения.

Реализацията на проекта неизбежно ще докара до всеобщи съкращения на работни места , се отбелязва в изказването на фармацевтичния колос. На първо място, съкращениата ще обиден управителни позиции на всички равнища.
 Начело на немския фармацевтичен колос Bayer застава досегашен шеф на Roche
Начело на немския фармацевтичен колос Bayer застава досегашен шеф на швейцарска компания

Подборът е почнал в средата на предходната година

" Нашият нов действен модел има за цел да направи Bayer по-динамична и новаторска компания. Изпълнението му обаче ще бъде осъществено за сметка на (съкращения на) доста управнически чиновници ", изясни Барбара Гансевент, началник на Изпълнителния комитет на Bayer Group.

Съкращенията на работни места ще стартират през идващите месеци и се чака да приключат към края на 2025 година. Засега съответни числа за броя на подлежащите на редуциране чиновници Bayer не оповестява, защото решенията за съкращения ще се вземат децентрализирано.

През ноември 2023 година беше обявено, че Bayer обмисля разновидности за делене на бизнеса си , поради слабите финансови резултати. Тези варианти включват обсъждане отделянето в независима компания - или на производството на продуктите за опазване на здравето, или на производството на торове за селскосто стопанство.
 Германският фармацевтичен колос Bayer купува... английска компания за изкуствен интелект
Германският фармацевтичен колос Bayer купува... английска компания за изкуствен интелект

Сделката е част от тактика за разширение на бизнеса

Ръководството на концерна даде обещание тогава да показа съответни стъпки за преструктуриране на компанията през март 2024 година, дружно с публикуването на финансовия доклад за 2023 година.

През последните месеци доста огромни фармацевтични компании в света към този момент оповестиха за съкращения на работни места, главно поради намаляването на приходите след края на пандемията. Сред тези компании се оказаха: Pfizer, Novavax, Bristol-Myers Squibb.
 Bayer приключи 2020-а със загуба от 10,5 милиарда евро
Bayer приключи 2020-а със загуба от 10,5 милиарда евро

Приходите на концерна са намалели с 5% до 41,4 милиарда евро
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР