Германският евродепутат Манфред Вебер предупреди Румъния, че възпрепятства присъединяването на

...
Германският евродепутат Манфред Вебер предупреди Румъния, че възпрепятства присъединяването на
Коментари Харесай

Манфред Вебер: Румъния пречи на България да се присъедини към Шенген

Германският евродепутат Манфред Вебер предизвести Румъния, че попречва присъединението на България и Хърватия към Шенген , осведоми Romania Journal.

Вебер, който е подкрепян от канцлера на Германия Ангела Меркел да поеме ръководството на Европейската комисия през 2019 година, акцентира, че правосъдната промяна визира освен опита на Румъния да се причисли към Шенген , само че също по този начин България и Хърватия.

Той разясни, че Шенгенското пространство носи повече, а не по-малко сигурност и поради това е изискал от Европейския съвет да предприе идващите стъпки за включване на България и Хърватия в Шенген, аргументирайки се, че тези страни чакат прекомерно дълъг интервал и поради това би трябвало да се подхващат дейности.

В същото време немският политик прикани румънското държавно управление да спре да слага под риск битката с корупцията , като предизвести, че това визира решението, взето и по случаите с България и Хърватия.

Всички три страни би трябвало да получат опция за неотложно присъединение към Шенген, безапелационен Вебер.

Той посочи, че Румъния и България " постоянно идват като пакет и заради тази причина разширението на Шенген не се реализира поради Румъния, а не поради България ".
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР