Германският енергиен концерн RWE AG се е споразумял да заплати

...
Германският енергиен концерн RWE AG се е споразумял да заплати
Коментари Харесай

Ютилити гигант в Германия придобива американски бизнес за възобновяема енергия за $7 милиарда

Германският енергиен тръст RWE AG се е споразумял да заплати $6,8 милиарда за придобиването на активите на американската компания за възобновима сила Consolidated Edison Inc. Това е една от най-големите екологични покупко-продажби в Съединени американски щати, оповестява Bloomberg.

Сделката обаче провокира рецензии против най-голямата немска компания за комунални услуги, която вместо да подсигури доставките на сила в Германия, влага на други пазари.

" Напълно неясно е по какъв начин най-голямата енергийна компания в Германия може да похарчи €7 милиарда за договорка за сливания и придобивания в Съединени американски щати на фона на най-голямата енергийна рецесия, която Германия в миналото е виждала ", разяснява Бенедикт Кормайер от Enkraft Capital.
 Германската енергийна компания RWE с нови крупни вложения във ветропаркове
Германската енергийна компания RWE с нови крупни вложения във ветропаркове

Инвестициите на компанията в разширение на бизнеса в Германия до 2030 година се правят оценка на общо 15 милиарда евро

RWE се възползва от пазарните разтърсвания на европейските енергийни и газови пазари, откогато стартира войната на Русия в Украйна. Компанията увеличи прогнозата си за целогодишната облага и задели до €15 милиарда за вложения в Съединени американски щати като част от тактиката си за реализиране на въглероден неутралитет, която планува още световни разноски от €50 милиарда до 2030 година.

Сделката съставлява явен ангажимент на RWE за стимулиране на зелената сила в Съединени американски щати - един от най-атрактивните и най-бързо разрастващите се пазари за възобновима сила в света.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР