Германският ежедневник Велт коментира в редакционна статия новия опит на

...
Германският ежедневник Велт коментира в редакционна статия новия опит на
Коментари Харесай

Мей все още може да загуби Брекзит

Германският всекидневник " Велт " разяснява в публицистична публикация новия опит на английския министър председател Тереза Мей да си обезпечи от Европейски Съюз удължение на крайния период за Брекзит, съобщи ДПА.

Тереза Мей може да влезе в учебниците по история като министър председателят, опитал всичко, само че не постигнал нищо и изгубил най-после и дребното, което и е останало. Откакто тя встъпи в служба през юли 2016 година, нейният приоритет беше да умиротворява твърдолинейните в своята партия, торите.

Междувременно силата на действителността или, другояче казано, осъзнаването, че е невероятно да се напусне Европейски Съюз и по едно и също време с това да бъдат непокътнати всички прерогативи от еврочленството, стана извънредно явен факт от политическия живот, написа " Велт ".

Вместо да признае това още на ранен стадий, Мей изтощи както страната си, по този начин и Европа в дълго проточил се развой, който се оказа най-много нездравословен както в политически, по този начин и в стопански проект, отбелязва изданието.

Не вижда ли Мей - или пък просто не желае да види - че тактиката на изнудването, до която тя прибягва като финален опит за манипулиране, няма да сработи? И не вижда ли, че най-после тя може да реализира всичко друго, само че не и Брекзит?, добавя вестникът. А това всичко друго, което може тя може да реализира, е: предварителни избори, нов референдум (за Брекзит) или все пак страната й въобще да не напусне Европейски Съюз. Което би означавало най-после английският министър-председател да загуби всичко, разяснява изданието.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР