Германският доставчик на автомобилен софтуер Sulzer ще инвестира €1,5 милиона

...
Германският доставчик на автомобилен софтуер Sulzer ще инвестира €1,5 милиона
Коментари Харесай

Германска компания, работеща с BMW, Audi и VW, инвестира €1,5 милиона в център за автософтуер в България

Германският снабдител на авто програмен продукт Sulzer ще влага €1,5 милиона за разкриване на R&D център в София, оповестява SeeNews, цитирайки българското Министерство на стопанската система. С течение на времето Sulzer ще сътвори близо 100 работни места за висококвалифицирани ИТ чиновници в България.

Основана през 1978 година, немската компания работи с производители на коли като BMW, Audi, Daimler, Porsche, Rolls Royce, SEAT, Volkswagen и Skoda. Корпорацията има клиенти и в инженерния и застрахователния бранш.

Желанието за инвестицията у нас стана ясно по време на среща на министъра на стопанската система и промишлеността Богдан Богданов с изпълнителния шеф на немската компания Михаел Краус в министерството, оповестяват от пресцентъра на ведомството.

„ Изборът на България като място е в сходство със тактиката на компанията за непосредствен пазар, което ще ни позволим да съкратим веригите за доставки “, споделя изпълнителния шеф на Sulzer Майкъл Краус.

Развиващият се авто бранш на България дава работа на към 75 000 души и генерира над 10% от брутния вътрешен артикул (БВП) на страната, съгласно данните от 2022 година.

От своя страна министър Богдан Богданов съобщи, че България разполага с надарени инженери и задоволителна експертиза.

„ Тук може да се реализира стабилно бизнес развиване, както и синергии и партньорства в аутомотив бранша, където към този момент е построена отлична екосистема. “

Германската компания е снабдител на ИТ решения, които поддържат процесите на автомобилната верига за доставки посредством интегрирана бизнес и техническа експертиза.

Източник: skafeto.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР