Германският червен кръст обяви, че до 2023 г. ще прекрати

...
Германският червен кръст обяви, че до 2023 г. ще прекрати
Коментари Харесай

До 2023 г. Германия прекратява издирването на изчезнали хора от ВСВ

Германският червен кръст разгласи, че до 2023 година ще приключи издирването на изчезнали хора от Втората международна война, осведоми Агенция Франс Прес.

Съдбата на 1,2 милиона души остава тайнственост.

" Няма да можем да хвърлим светлина върху тяхната орис ", сподели пред ДПА Томас Хубер от организацията, началник на Специалната работа за търсене на изчезнали хора.

Червеният кръст и вътрешното министерство на Германия реализираха единодушие да прекратят издирването на изчезнали хора през идващите пет години - 78 година след края на опустошителната война, добави той.

Въпреки че през последните години ползата е намалял, от организацията разясниха, че през 2016 година са получили към 9000 молби за информация за изчезнали родственици в интервала 1939-1945 година

Изследователи са съумели да отговорят на 40% от тези случаи след инспекция на архиви от Втората международна война и от интервала на Студената война.

За доста хора този интервал към момента е черна дупка в родословното им дърво, сподели Хубер.

През 2010 година Германският червен кръст е съумял да събере двама братя , откакто са били разграничени в продължение на 6 десетилетия.

" Случаи като този са доста трогателни ", счита представителят.

Специалната работа за търсене на изчезнали хора към организацията е съумяла да откри ориста на повече от 20 милиона души.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР