Германският Бундестаг ще гласува днес обявяването на епидемия в страната,

...
Германският Бундестаг ще гласува днес обявяването на епидемия в страната,
Коментари Харесай

Бундестагът ще гласува днес обявяване на епидемия в Германия

Германският Бундестаг ще гласоподава през днешния ден оповестяването на зараза в страната, съобщи БНР. Според депутати още в понеделник вечерта е било ясно, че решението не може да се вземе единствено от държавното управление, а е нужно единодушието на Народното събрание.

Обявяването на зараза на територията на цялата страна ще важи за една година и ще даде на държавното управление опцията да взима решения за цяла Германия, даже и въпросите да са от компетенцията на обособените провинции.

Министерството на здравеопазването получава посредством решението на Народното събрание спомагателни пълномощия, като да вземем за пример да лимитира трафика през границите, да вкарва обвързване за събиране на данни при пътувания с трен и рейс, както и да взима решения за снабдяването с медикаменти и персонални защитни средства на територията на цялата страна.

Бундестагът ще гласоподава и финансовия пакет, признат от държавното управление в помощ на стопанската система. Германия заделя 156 милиарда евро в поддръжка на стопанската система си, като се отхвърля от уравновесения държавен бюджет за първи път от шест години насам. За да влезе в действие пакетът от ограничения, той би трябвало да бъде признат и от горната камара на Народното събрание, Бундесрата, което се чака да стане в петък.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР